Uskrsna šunka u kruhu - Kvasac d.o.o.
Na vrh

Vrh

Uskrsna šunka u kruhu

recepti__uskrsna_sunka_u_kruhu_02Uz ovakvu šunku svaki će Uskrsni stol zablistati.

Sastojci:

Tijesto:

  • 170g raženog brašna
  • 170g pšeničnog brašna
  • 1/2 kockice di-go svježeg kvasca
  • 2 dl vode
  • 2 žlice kiselog vrhnja
  • 8g soli

Nadjev:

  • 1 kg rolane šunke
  • 1 glavica oguljenog luka
  • 6 klinčića
  • 2 lista lovora

Priprema:

Šunku pristaviti kuhati u dovoljno vruće vode zajedno s lovorom, lukom i klinčićima. Neka se kuha 1 sat, zatim šunku ohladite i oslobodite mrežice.
U 2 dl mlake vode razmutite svježi kvasac pa zajedno s drugim sastojcima umijesite glatko tijesto. Ostavite ga na toplom da udvostruči volumen.
Pećnicu ugrijte na 170°C.
Na pobrašnjenoj radnoj površini tijesto istanjite valjkom. Posred tijesta položite kuhanu šunku pa je omotajte tijestom. Višak tijesta odrežite i od njega oblikujte dodatnu manju štrucu. Na lagano nauljeni lim položite zamotanu štrucu i preostalo tijesto. Pokrijte i ostavite na toplome da buja oko 20 minuta, zatim površinu tijesta premažite toplom vodom i pecite u pećnici 45 minuta.
Pečenu šunku u kruhu izvadite, malo ohladite i narežite na prikladne komade.


Još puno zanimljivih recepata i savjeta potražite na Kutku za peciva i kolače.


Naši brendovi

© KVASAC d.o.o.|Prudnička 98, Prudnice, 10291 Prigorje Brdovečko|OIB: 77582119673
Telefon : +385 1 3349 900| Fax : +385 1 3397 669 | kvasac@kvasac.hr