Savijača s jajima i šunkom - Kvasac d.o.o.
Na vrh

Vrh

Savijača s jajima i šunkom

recepti__savijaca_s_jajima_i_sunkom_02Ekonomično i ukusno jelo koje se može poslužiti kao samostalan obrok, predjelo ili prigodni snack uz dobro društvo.

Sastojci:

Tijesto:

  • 500g glatkog brašna
  • 1 kockica di-go svježeg kvasca
  • 0,5 dl mlake vode
  • oko 2 dl mlijeka
  • 60g maslaca ili margarina
  • 1 žličica šećera
  • 1 jaje
  • 10g soli

Nadjev:

  • 300g kuhane šunke
  • 4 jaja
  • 50g peršina ili vlasca

Priprema:

U prikladnu posudu prosijte brašno.
Kvasac razmutite u 0,5 dl mlake vode. Umiješajte ga u brašno, dodajte druge sastojke i umijesite glatko tijesto srednje tvrdoće. Nemojte ga previše mijesiti da ne postane premekano, jer tada neće moći nositi težinu nadjeva. Pokrijte ga prozirnom folijom koja će mu zadržati toplinu i vlagu i ostavite ga da buja.
Kada dvostruko naraste, tijesto ponovo promijesite i još jednom ostavite da uzlazi.
Naposlijetku ga istanjite valjkom u 3-5 mm debeo list.
Šunku narežite na tanke prutiće. Zagrijte ih na vrućoj tavi i zalijte umućenim jajima, a čim se ona zgusnu, mješavinu pospite sjeckanim peršinom ili vlascem.
Ohladite nadjev, zatim ga razmažite po tijestu.
Savijte tvrdu savijaču i položite je u duguljasti lim obložen papirom za pečenje.
Tijesto na nekoliko mjesta izbodite drvenim štapićem, zatim ga tanko premažite mješavinom od žumanjka i mlijeka.
Nakon što tijesto ponovo nabuja, pecite ga u pećnici ugrijanoj na 170°C oko 40 minuta.
Istresite savijaču iz kalupa, malo prohladite i narežite na komade.


Još puno zanimljivih recepata i savjeta potražite na Kutku za peciva i kolače.


Naši brendovi

© KVASAC d.o.o.|Prudnička 98, Prudnice, 10291 Prigorje Brdovečko|OIB: 77582119673
Telefon : +385 1 3349 900| Fax : +385 1 3397 669 | kvasac@kvasac.hr