Panettone - Kvasac d.o.o.
Na vrh

Vrh

Panettone

recepti__panettone_02Noviju verziju recepta za panettone pogledajte ovdje.
Slastan blagdanski kruh.

Sastojci:

  • 60 g di–go svježeg kvasca za kolače
  • 0,25 l toplog mlijeka
  • 600 g brašna
  • prstohvat soli
  • 175 g šećera
  • 6 žumanjaka
  • 200 g omekšalog maslaca
  • po 75 g grožđica, ušećerenog limuna i naranče
  • 4 žlice konjaka

Postupak:

  1. Pomiješajte kvasac s mlakim mlijekom i pustite da se diže.
  2. U zdjeli pomiješajte brašno, sol i šećer, žumanca i maslac pa im dodajte kvasac.
  3. Sve dobro promiješajte i tucite mikserom dok se tijesto ne počne odvajati od ruba zdjele. Pustite da se na toplom mjestu diže oko jedan sat.
  4. Grožđice operite i posušite. Nasjeckani ušećereni limun i naranču stavite u zdjelu, dodajte grožđice i sve prelijte konjakom.
  5. Visoki kalup za panetone promjera 18 cm dobro namastite. Grožđice i ušećereno voće dobro umiješajte u tijesto pa ga istresite u kalup.
  6. U prethodno zagrijanoj pećnici pecite na 180°C oko sat i pol. Nakon jednog sata prekrijte panetone papirom za pečenje.
  7. Pustite da se ohladi u kalupu pa ga pažljivo istresite.
  8. Potpuno ohlađene panetone premažite ocaklinom od dobro umiješanog šećera u prahu i limunova soka. Ukrasite po želji kandiranim voćem i pustite da se ocaklina dobro osuši.

Još puno zanimljivih recepata i savjeta potražite na Kutku za peciva i kolače.


Naši brendovi

© KVASAC d.o.o.|Prudnička 98, Prudnice, 10291 Prigorje Brdovečko|OIB: 77582119673
Telefon : +385 1 3349 900| Fax : +385 1 3397 669 | kvasac@kvasac.hr