Orehnjača - Kvasac d.o.o.
Na vrh

Vrh

Orehnjača

recepti__orehnjaca_02Fino rahlo tijesto sa slatkim punjenjem od oraha idealan je desert i savršeni doručak uz šalicu mlijeka.

Sastojci:

Tijesto:

  • 500 g brašna tip 550
  • 75 g šećera
  • 1 kockica di-go svježeg kvasca za kolače
  • 100 ml mlijeka
  • 75 g maslaca
  • 100 g vrhnja
  • 2 žlice ruma
  • 1 vrećica vanilin šećera
  • 1 jaje
  • 3 žumanjka

limunova korica
malo soli

Nadjev:

  • 350 g mljevenih oraha
  • 250 g šećera
  • 120 g krušnih mrvica
  • 3 bjelanjka
  • 80 ml mlijeka

rum

Postupak:

Kvasac izmrvite u toplom mlijeku s malo šećera i dodajte u posudu s ostalim sastojcima za tijesto. Mijesite dok ne postane glatko i počne se odvajati od posude. Dobro izrađeno tijesto prekrijte i pustite da se diže na toplom mjestu dok se volumenski ne udvostruči. U međuvremenu izmiješajte orahe, šećer, krušne mrvice, rum i bjelanjak te prelijte vrelim mlijekom. Nakon odmaranja tijesto podijelite na dva dijela, razvaljajte i nadjenite nadjevom. Zarolane štruce stavite u kalupe ili u tepsiju te pustite da se dižu na toplom mjestu. Prije samog pečenja štruce premažite umućenim jajem i izbockajte vilicom po površini. Pecite na 180–190°C oko 35–40 minuta dok ne poprime zlatno smeđu boju.


Još puno zanimljivih recepata i savjeta potražite na Kutku za peciva i kolače.


Naši brendovi

© KVASAC d.o.o.|Prudnička 98, Prudnice, 10291 Prigorje Brdovečko|OIB: 77582119673
Telefon : +385 1 3349 900| Fax : +385 1 3397 669 | kvasac@kvasac.hr