Kroketi s jabukama i cimetom - Kvasac d.o.o.
Na vrh

Vrh

Kroketi s jabukama i cimetom

recepti__kroketi_s_jabukama_i_cimetom_02Noviju verziju recepta za krokete s jabukama i cimetom pogledajte ovdje.
Kroketi u finoj slatkoj varijanti s jabukama i cimetom.

Sastojci:

Tijesto:

  • 300g brašna s dvije žlice krupice
  • 120ml mlake vode
  • 1 žličica suhog di-go kvasca za kolače
  • 50g margarina
  • malo soli
  • ulje za prženje
  • šećer u prahu

Nadjev:

  • 2 jabuke
  • 100 g šećera
  • 1 žličica mljevenog cimeta
  • malo vode

Priprema:
Umiješajte brašno, krupicu, žličicu kvasca, vodu i sol. Na niskoj temperaturi ili blagom plameniku otopite margarin te ga dodajte u brašno. Polaganim miješanjem umijesite glatko tijesto.

Postupak:
Tijesto ostavite na toplom mjestu 30 minuta. Oguljene jabuke narežite na kockice, pospite šećerom i cimetom i stavite kuhati u vrlo malo vode dok jabuke ne omekšaju. Štapnim mikserom ili gnječilicom za pire od jabuka napravite pire. Nakon dizanja tijesto razvaljajte na 1cm debljine i izrežite na pravokutnike. Na sredinu svakog stavite žličicu nadjeva, bočno preklopite i zarolajte tako da spoj dođe s donje strane. U zagrijanom ulju pržite krokete dok ne dobiju zlatnu boju i stavite ih na kuhinjski papir da upiju višak masnoće. Kad se ohlade pospite ih šećerom u prahu te servirajte uz čaj ili kavu. Dobar tek!


Još puno zanimljivih recepata i savjeta potražite na Kutku za peciva i kolače.


Naši brendovi

© KVASAC d.o.o.|Prudnička 98, Prudnice, 10291 Prigorje Brdovečko|OIB: 77582119673
Telefon : +385 1 3349 900| Fax : +385 1 3397 669 | kvasac@kvasac.hr