Glazirani kroasan s narančom - Kvasac d.o.o.
Na vrh

Vrh

Glazirani kroasan s narančom

recepti__glazirani_kroasan_s_narancom_02Kroasane volimo u raznim varijantama, ali ovo je jedna malo drugačija.

Sastojci:

Tijesto:

  • 600g brašna
  • 50ml mlake vode
  • 1 vrećica suhog di-go kvasca za kolače
  • 50g šećera
  • 2 jaja
  • 150g margarina
  • 100ml slatkog vrhnja
  • 1 žličica soli

Nadjev:

  • 135g šećera
  • ribana korica od naranče ili mandarine
  • margarin za premazivanje

Glazura:

  • 7g margarina
  • 135g šećera
  • 100ml slatkog vrhnja
  • sok od pola iscijeđene naranče ili mandarine

Priprema:
U posudi pomiješajte malo brašna, suhi di-go kvasac za kolače, šećer i vodu, te dodajte jaja, margarin, slatko vrhnje, sol i ostatak brašna.

Postupak:
Umijesite glatko mekano tijesto i ostavite na toplom mjestu. Za to vrijeme pripremite nadjev i glazuru. Za nadjev pomiješajte šećer s koricom naranče ili mandarine. Za glazuru pomiješajte rastopljeni margarin, šećer, sok od naranče i slatko vrhnje, pa otopljenu glazuru ostavite da odstoji 10-ak minuta. Kad se tijesto udvostruči, podijelite ga na dva dijela. Svaki dio tanko razvaljajte i premažite s 2 žlice rastopljenog margarina, a onda s nadjevom od naranče. Razrežite tijesto na 12 trokuta i rolajte u kiflice te ih stavljajte na papirom obloženi lim i pustite da odstoje još 20 minuta. Stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 200°C i pecite 20 minuta i nakon pečenja vruće kroasane premažite hladnom glazurom. Dobar tek!


Još puno zanimljivih recepata i savjeta potražite na Kutku za peciva i kolače.


Naši brendovi

© KVASAC d.o.o.|Prudnička 98, Prudnice, 10291 Prigorje Brdovečko|OIB: 77582119673
Telefon : +385 1 3349 900| Fax : +385 1 3397 669 | kvasac@kvasac.hr