Focaccia - Kvasac d.o.o.
Na vrh

Vrh

Focaccia

recepti__focaccia_02Pogača alla foccacia s maslinama – pravi okus Italije.

Sastojci:

Tijesto:

  • 500 g glatkog brašna T-550
  • 1/2 kockice di-go svježeg kvasca
  • oko 3 dl vode
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 1 žlica (10 g) soli

Nadjev:

  • 150 g punjenih zelenih maslina ili crnih maslina bez koštica
  • 4 žlice djevičanskog maslinovog ulja za premazivanje
  • gruba sol

Priprema:

Brašno stavite u posudu za miješenje tijesta, dodajte sol i ulje. Svježi kvasac razmutite u mlakoj vodi. U brašnu udubite jamicu pa u nju ulijte mlaku tekućinu. Pomoću miksera s nastavkom za tvrđa tijesta umiješajte sve sastojke. Tijesto potom izvrnite na pobrašnjenu dasku i izradite rukama dok ne postane sasvim podatno i elastično. Oblikujte ga u kuglu položite u lagano nauljenu posudu i pokrijte nauljenom plastičnom folijom. Ostavite ga da buja oko sat/sat i pol ili dok se obujam tijesta ne udvostruči.

Dignuto tijesto lagano premijesite rukama, zatim ga valjkom istanjite u oblik pogače debljine 1 cm i položite u nauljeni lim za pečenje. Pokrijte ga kuhinjskom krpom i ostavite 30 minuta na toplome.

Po dignutom tijestu rasporedite masline (nježno ih utisnite u tijesto), sve premažite uljem i pospite solju. Pogaču pecite 10-12 minuta u pećnici ugrijanoj na 200°C dok se površina pogače lijepo ne zapeče. Izvađenu pogaču još jednom premažite uljem. Režite kad se malo ohladi.


Još puno zanimljivih recepata i savjeta potražite na Kutku za peciva i kolače.


Naši brendovi

© KVASAC d.o.o.|Prudnička 98, Prudnice, 10291 Prigorje Brdovečko|OIB: 77582119673
Telefon : +385 1 3349 900| Fax : +385 1 3397 669 | kvasac@kvasac.hr