Poboljšivači - Kvasac d.o.o.
Na vrh

Vrh

Poboljšivači

Svojstva pšenice ovise o klimatskim uvjetima, vrsti zemlje, uvjetima žetve, skladištenju i miješanju pšenice različitih kvaliteta u silosu. Kvaliteta brašna se također razlikuje zavisno o postupku mljevenja, čak i ako je pšenica bila sortirana ili homogeno pomiješana u silosu. Ove činjenice opravdavaju upotrebu sredstava za korekciju brašna tijekom meljave.
Cilj svakog mlinara je osigurati svojim kupcima ujednačenu kvalitetu brašna kroz cijelu godinu u skladu s dogovorenim parametrima kvalitete. Uloga sredstava za korekciju brašna je da dopune i standardiziraju kvalitetu brašna. S druge strane, kada je brašno već u pekarni, u fazi zamjesa, ta je sredstva prikladnije nazivati pekarskim poboljšivačima. Pekarski poboljšivači omogućavaju izradu dobrog kruha iz brašna koje je kupljeno i na opremi koja postoji u pekarni, primjenom različitih postupaka proizvodnje koji su specifični za svaku regiju ili zemlju, ovisno o vrsti kruha koja se izrađuje. Općenito, može se reći da se poboljšivači sastoje od pet grupa sastojaka: sredstava za učvršćenje i opuštanje glutena, enzima, emulgatora i različitih sastojaka koji imaju posebna djelovanja. Sve se ove komponente pažljivo odmjeravaju da bi dale najbolji efekt i pomiješane su s brašnom kao nosačem kako bi se bolje raspodijelile u tijestu tijekom zamjesa. Poboljšivači djeluju tijekom cjelokupnog procesa izrade kruha: počinju djelovati već u zamjesu pa sve do završetka pečenja. Prednost korištenja poboljšivača je dvostruka: olakšavaju pekarima rad i utječu na kvalitetu pekarskih proizvoda.

Naši brendovi

© KVASAC d.o.o.|Prudnička 98, Prudnice, 10291 Prigorje Brdovečko|OIB: 77582119673
Telefon : +385 1 3349 900| Fax : +385 1 3397 669 | kvasac@kvasac.hr