Proizvodnja seli – di-go ostaje | Kvasac d.o.o.
Na vrh

Vrh

Proizvodnja seli – di-go ostaje

Prigorje Brdovečko, 28. veljače 2018.

Restrukturiranjem svojeg poslovanja u Hrvatskoj, tvrtka Kvasac prestaje proizvodnju svježeg kvasca di-go u tvornici u Prigorju Brdovečkom te ju prenosi u sestrinske tvrtke u zemljama EU.

Kompanija zadržava prepoznatljivi i regionalno vodeći brand Di-go.

Di go kvasac će ostati u ponudi kako u obliku di go kockice koja se nalazi na policama naših dućana tako i u ponudi kao di go kvasac za profesionalne pekare.

Di go će i dalje ostati jednako dostupan svim kupcima u Hrvatskoj i regiji kao i dosad, a kvaliteta i način njegove proizvodnje neće se mijenjati.

Postrojenja u zemljama EU opremljena su naprednom tehnologijom proizvodnje kvasaca koji će i dalje osiguravati najvišu kvalitetu našeg proizvoda te na nju neće utjecati nova organizacija proizvodnje.

Tvrtka Kvasac prilagođava svoje poslovanje kako bi adekvatno odgovorila na nove izazove i održala tržišnu prisutnost.

Ulaskom Hrvatske u EU, primijenjene su carinske pristojbe za neka tržišta jugoistočne Europe, a uz to je i značajno povećan uvoz zamrznutih pekarskih proizvoda na lokalno tržište, što je uzrokovalo stalno smanjenje volumena prodaje. Kvasac dodatno snosi visoke fiksne troškove proizvodnje zbog smanjenja proizvodnje, u usporedbi s ostalim tvornicama svježih kvasaca u regiji.

Restrukturiranje tvrtke uključuje smanjenje broja zaposlenika tijekom 2018. godine. Tvrtka očekuje da će zadržati 88 zaposlenika, a 60 njih će ući u program. Proces će se provoditi sukladno zakonima, kolektivnim ugovorima i u koordinaciji sa sindikatima. Tvrtka će uložiti maksimalne napore kako bi osigurala atraktivne otpremnine, odgovarajuću podršku za prekvalifikaciju otpuštenih zaposlenika, program njihove pripreme za traženje drugih radnih mjesta, te dodatni socijalni program za najviše pogođene zaposlenike. Uz to, ulažu se i dodatni napore za određeni broj ljudi kroz razgovore s nekim kompanijama koje bi mogle biti zainteresirane za zapošljavanje.

Tvrtka Kvasac će nastaviti proizvoditi i dalje razvijati pekarske dodatke te pakirati suhi kvasac zadržavajući snažnu komercijalnu prisutnost u distribucijskim aktivnostima na svim svojim tržištima. Kvasac namjerava ostati najbolji partner svojim poslovnim partnerima i nastavlja svoje poslovanje pouzdanog i traženog dobavljača svježeg kvasca na hrvatskim i ostalim tržištima jugoistočne Europe. Ova promjena u poslovanju osigurat će dugoročnu stabilnu i konkurentnu ponudu svježeg kvasca, kao i najvišu kvalitetu proizvoda.

 

Naši brendovi

next
prev
© KVASAC d.o.o.|Prudnička 98, Prudnice, 10291 Prigorje Brdovečko|OIB: 77582119673
Telefon : +385 1 3349 900| Fax : +385 1 3397 669 | kvasac@lesaffre.com