di-go za kolače | Kvasac d.o.o.
Na vrh

Vrh

di-go za kolače

Savršeni kvasac za savršeno dizano tijesto

Pripremu mirisnog kruha, mekanih peciva, omiljenih kolača poput orahnjača, makovnjača i ostalih savijača, pokladnica, kuglofa, popularnih pizza… nemoguće je zamisliti bez kvasca. Kvasac je “živi organizam”, a kockica kvasca skup je živih stanica, odnosno jednostaničnih mikroorganizama veličine 6 do 8 μm. Gram kvasca sadrži 10 milijardi živih stanica! Mikroorganizmi u kvascu proizvode CO2, plin koji diže tijesto, daje mu elastičnost i volumen te pridonosi aromi pečenih proizvoda. Kvasac odlikuje visok sadržaj bjelančevina, vitamina skupine B te različitih enzima i minerala.di-go kvasac za kolače
Prema jednom istraživanju provedenom prošle godine u Hrvatskoj na uzorku od 1000 ispitanika, njih čak 75% izjavilo je da kvasac najviše koriste za pripremu kolača. Upravo stoga, želeći osigurati svojim kupcima 100%-tni učinak, tvrtka Kvasac d.o.o. odlučila je na tržište izbaciti di-go kvasac za kolače. Taj “snalažljivi” di-go kvasac za kolače prvi je takav kvasac u regiji, čiju kvalitetu garantira domaća proizvodnja, s tradicijom duljom od 135 godina.

di-go kvasac za kolače možete pronaći u obliku suhog instant kvasca (vrećica 8g).

di-go kvasac za kolače

Što ga čini posebnim?

“Osmotolerantnost” je jedna od najvećih prednosti i značajna karakteristika ovog kvasca dobivenog iz posebnog soja koji je znatno aktivniji u okruženju s više šećera. U takvom okruženju, kvasac potiče proces fermentacije tj. stvaranja plina CO2 koji podiže tijesto i daje mu rahlost. Osim toga, samo dizanje tijesta je znatno brže, a tijesto je manje osjetljivo na promjene temperature u vašoj kuhinji.

di-go kvasac za kolače

Na slici gore može se vidjeti razlika u djelovanju kvasca za kolače u odnosu na “obični” kvasac. S lijeve strane je presjek pince napravljene s kvascem za kolače, a s desne strane presjek pince napravljene s “običnim” kvascem. U tijesto za pincu se stavlja 30% šećera, što ga čini vrlo slatkim tijestom i idealnim za upotrebu kvasca za kolače. Ako se u tijesto stavlja 10% ili više šećera (u odnosu na količinu brašna), kvasac za kolače će ga brže i bolje dići od “običnog” kvasca i zato preporučamo njegovo korištenje.

Osim kruha i peciva, od dizanoga se tijesta izrađuju i omiljeni kolači bakine kuhinje, kao npr. orehnjače, makovnjače, kuglof, pinca, uštipci, krafne, fritule. U internacionalnoj kuhinji kvasac se upotrebljava za izradu tijesta za talijanske pizze, focacciu (talijansku tanku pogaču) i panettone, mediteranske pogače, ruske bline, češke okruglice. Čak i famozni kroasan – croissant treba kvasac za dizanje tijesta kako bi imao svojstvenu i prepoznatljivu “saćastu” strukturu, iako mu je osnova lisnato tijesto.

Naši brendovi

next
prev
© KVASAC d.o.o.|Prudnička 98, Prudnice, 10291 Prigorje Brdovečko|OIB: 77582119673
Telefon : +385 1 3349 900| Fax : +385 1 3397 669 | kvasac@lesaffre.com